با پیشرفت تکنولوژی، نقشه های کاغذی دیگر همانند گذشته جوابگوی نیاز کاربران نیستند و نقشه های دیجیتالی به خاطر دقت زیادی که دارند جایگزین خیلی بهتری از آن ها هستند. در این میان نقشه دیجیتالی گوگل (Google Maps) توانسته موفقیت خیلی بیشتری نسبت به رقبا به دست بیاورید.

گوگل مپس به خاطر رابط کاربری ساده خود، نقشه دقیق و قابلیت های گوناگونی که در هر بروزرسانی اضافه می کند موفق شده محبوب ترین نقشه دیجیتالی لقب بگیرد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم نگاهی به اپلیکیشن این سرویس در اسمارت فون ها انداخته و قدم به قدم بخش های مختلفش را مرور کنیم.

 

جستجوی نقاط روی نقشه

شاید اصلی ترین بخش گوگل مپس، جستجوی نقاط روی نقشه باشد. به هر حال نمی توان بدون پیدا کردن آدرس ها، توقع دریافت مناسب ترین مسیر را داشت. به همین منظور اولین چیزی که باید در مورد گوگل مپس یاد گرفت همین موضوع ساده است.

برای پیدا کردن نقاط مختلف روی نقشه، گوگل دو مسیر بسیار ساده و ابتدایی در اختیارتان گذاشته. به همین ترتیب، خیلی راحت می توان با تایپ کردن نام آدرس مورد نظر، آن را پیدا کرد. تنها کافیست نوار جستجوی گوگل مپس را بفشارید و در آن، منطقه یا نقطه خاصی را جستجو کنید.
خوشبختانه دستتان هم برای پیدا کردن نقاط کاملا باز است و می توانید حین تایپ آدرس، از زبان فارسی نیز کمک بگیرید. علاوه بر این، گوگل مپس از دستورات صوتی هم پشتیبانی می کند و کاربر می تواند از طریق صدای خود نیز به نقاط مختلف روی نقشه دسترسی پیدا کند.

برای ارسال فرمان صوتی نیز کافیست آیکون میکروفون را در نوار جستجو بفشارید تا سیستم شنیداری نقشه گوگل فعال شود. علاوه بر این، دستیار هوشمند گوگل نیز با نقشه این شرکت در تعامل خوبی قرار دارد و می توان با گفتن عبارت «OK Google» یا «Hey Google» آن را فعال نمود و پیدا کردن آدرس های مختلف را درخواست کرد.
البته ممکن است با نام بردن مناطق مختلف ایران، نقشه گوگل کمی گیج شود و آدرس های دقیقی تحویل تان ندهد. اما یک راه حل ساده تر وجود دارد که به کمک آن می توان دقت شنیداری گوگل مپس را بالا برد. از این رو، بهتر است قبل از گفتن آدرس مورد نظرتان، به نام شهر نیز اشاره کنید.

به عنوان مثال، اگر می خواهید به منطقه پاسداران سفر کنید، بهتر است از عبارت «تهران – پاسداران» استفاده کنید. با استفاده از همین روش ساده، گوگل مسیرها را از طریق فرامین صوتی راحت تر پیدا می کند و بهترین مسیرها را با دقت بیشتری در اختیار کاربر قرار می دهد.

البته باید خاطر نشان کرد که حین استفاده از دستیار گوگل، باید از فرمان «Go» نیز کمک گرفت. به عنوان مثال با فعال شدن دستیار گوگل باید گفت «Go To Tehran – Pasdaran». از این طریق دستیار گوگل یک راست به سراغ گوگل مپس می رود و در کسری از ثانیه بهترین و خلوت ترین مسیر را پیشنهاد می دهد.

 

مسیر یابی

پس از آنکه نقطه مورد نظرتان را روی نقشه پیدا کردید، نوبت به مسیر یابی می رسد. از این رو کافیست پس از انتخاب مقصد مورد نظر، کلید آبی «Directions» را بفشارید تا فرآیند مسیر یابی آغاز شود.

حال با لمس کلید «Preview» مسیر پیشنهادی با جزئیات بیشتری در اختیارتان قرار می گیرد و می توانید با دنبال کردن نوار آبی رنگ با دقت و سرعت بیشتری به مقصد مورد نظرتان برسید.

علاوه بر این، به محض فشردن کلید «Directions»، چند المان تازه به رابط کاربری نقشه گوگل اضافه می شود که هر یک اطلاعاتی در مورد مسیر ارائه می دهند. تقریبا اولین بخشی هم که چشم کاربر را به خود تیز می کند، قسمت آبی رنگ بالایی است.
اطلاعات مسیرها در این بخش جای گرفته اند و عموما از طریق آن می توان زمان احتمالی سفر را نیز مشاهده کرد. سه کلید عابر پیاده، اتوبوس و خودرو نیز در این بخش جای گرفته اند که با فشردن هر یک بهترین مسیر بسته به نوع سفر به کاربر پیشنهاد داده می شود.

علاوه بر این در کنار کلیدهای این بخش، زمان احتمالی سفر هم قرار گرفته است. همچنین در کنار این سه کلید، بخش مبدا و مقصد نیز قرار دارد. مبدا معمولا نقطه ای است که در آن قرار دارید و مقصد،، مکان انتخابی شما را نشان می دهد.

با این حال می توان نقطه مبدا را نیز تغییر داد. تنها کافیست بخش مبدا را بفشارید و گزینه «Chose On Maps» را انتخاب کنید. سپس از طریق نقشه یا نوار جستجو، نقطه مورد نظرتان را برای مبدا پیدا کنید و آن را به دست گوگل مپس بسپارید.
علاوه بر این، می توان جای مبدا و مقصد را نیز با هم عوض کرد. برای انجام چنین کاری نیز می بایست آیکون فلش های رفت و برگشت را لمس کنید. با انجام همین کار ساده، جای نقاط مبدا و مقصد با هم عوض می شود و طبق آن مسیر پیشنهادی گوگل مپس نیز تغییر می کند.

منو تنظیمات نیز در همین بخش جای گرفته و با فشردن کلید سه نقطه می توان تغییراتی در نحوه نمایش مسیر به وجود آورد. برای مثال با فعال کردن گزینه «All Traffic» می توان تمام مسیرهای پرترافیک را روی نقشه مشاهده کرد.
گزینه های «Satellite» و «Terrain» نیز به ترتیب جزئیات ماهواره ای و ناهمواری ها را به نقشه گوگل اضافه می کنند و اطلاعات بیشتری از مسیر را برای کاربر فاش می سازند. علاوه بر این، از طریق این منو امکان اشتراک گذاری مسیر و نقطه فعلی کاربر نیز به لطف گزینه های «Share Direction» و «Share your location» ممکن می شود.

آخرین بخشی هم که باید در بخش مسیریاب به آن اشاره کرد، «Step & More» است که در سمت چپ پایین صفحه جای گرفته. با فشردن این گزینه، اطلاعاتی از ساعات شلوغی، زمان احتمالی سفر و همچنین شرح دقیق مسیر در اختیار کاربر قرار می گیرد.
البته این اطلاعات از طریق مشاهده نقشه نیز قابل درک هستند. در نقشه گوگل از سه رنگ قرمز، نارنجی و آبی برای نمایش ترافیک مسیر استفاده شده که به ترتیب نشان دهنده، ترافیک سنگین، ترافیک روان و مسیر آزاد و خلوت هستند.

از این رو با نگاه کردن به مسیر می توان تا اندازه زیادی از نقاط پر ترافیک و خلوت با خبر شد و مسیر را بسته به شرایط تغییر داد. به همین منظور گوگل مپس هیچگاه یک مسیر مشخص در اختیارتان قرار نمی دهد و با ارائه چند مسیر مختلف سعی می کند که دست کاربر را حین سفر باز بگذارد. مسیرهای پیشنهادی در گوگل مپس با رنگ طوسی نمایش داده می شوند و با یک اشاره روی آن ها، قابل دسترسی هستند.

 

Start Driving – مسیریابی با گوگل مپس

بخش Start Driving گوگل مپس یکی از گزینه های خوب برای مسیریابی است. برای استفاده از این ویژگی ابتدا روی منوی کناری [آیکون سه خط] کلیک کرده و سپس گزینه Start Driving را انتخاب کنید. با این کار یک نقشه تیره رنگ برای تان باز خواهد شد.

بزرگترین تفاوت حالت Start Driving با نقشه اصلی، کمرنگ تر کردن نقش «مقصد» است. در نقشه صفحه اصلی اگر بخواهید ترافیک منطقه های مختلف را ببینید، حتما باید مقصدتان از آن مسیر بگذرد. اما در حالت Start Driving بدون حتی انتخاب مقصد نیز مقدار ترافیک قسمت های گوناگون به نمایش در می آیند.
همچنین در اینجا سیستم با دریافت اطلاعات اکانت تان و ترکیبش با داده ها، بدون اینکه حتی مقصد را وارد کنید نزدیک ترین مسیرها و مکان های مورد علاقه را برای تان نشان می دهد. برای انتخاب مسیر، ابتدا هر جای نقشه که خواستید کلیک کنید تا نوار بالا پدیدار شود.

حالا قسمت جستجو که درونش عبارت «Set Destination» نوشته شده را انتخاب کرده و سپس در صفحه جدید نام مقصد را بنویسید. البته در این بخش با کلیک روی آیکون میکروفون هم می توانید جستجوی صوتی انجام دهید. جدا از اینکه سیستم برای راحتی کاربر، در پایین همین قسمت چند مقصد را به صورت پیش فرض گذاشته تا کار او آسان تر شود.
در قسمت میانه بخش جستجو آیکون مکان هایی همانند پمپ بزنین، پارکینگ یا رستوران وجود دارد. با کلیک روی هر کدام از آن ها، نقشه مکان هایی که انتخاب کرده اید را نشان می دهد. با این وجود چه جستجوی صوتی و چه نمایش مکان ها از همان صفحه نخست Start Driving ممکن بوده و برای آن ها احتیاجی به رفتن به قسمت جستجو نیست.
بعد از انتخاب مقصد، چند ثانیه طول می کشد تا سیستم مسیر را ارزیابی کند. سپس مسیر با رنگ سبز مشخص می شود و تفاوت زمان راه اصلی با بقیه مسیرها نیز برای کاربر نشان داده خواهد شد. مشابه نقشه اصلی، Start Driving دارای اعلان های لحظه به لحظه مسیر است.

یعنی در مسیری که انتخاب کرده اید، همانند یک دستیار هوشمند بعضی قسمت های جاده همانند پیچیدن ها به کاربر توضیح داده می شود. در Start Driving این توضیحات صوتی هستند. ولی با کلیک روی بخش پایین صفحه که نشان دهنده مسیر انتخاب شده است، می توانید توضیحات متنی اعلان ها را ببینید.

همچنین آیکون میکروفون این امکان را می دهد تا صدا را قطع کنید. اما اگر خواستید مکان های موجود در مسیر را جستجو کنید کافیست روی آیکون ذره بین کلیک کرده و سپس گزینه «Search along route» را انتخاب نمایید. اکنون به همان بخش جستجویی که گفتیم ارجاع داده می شوید، با این تفاوت که حالا جستجو به مسیر مشخص شده محدود می گردد.

 

تنظیمات

برای دسترسی به تنظیمات برنامه روی منوی کناری [آیکون سه خط] در قسمت جستجو (search here) کلیک کرده و سپس در پایین گزینه Settings را انتخاب کنید تا به گززینه های زیر دسترسی پیدا کنید:

Edit home or work: با کلیک روی این گزینه، به قسمت your places و لیبل هایی که قبلا ساخته اید می روید.
Google location settings: این قسمت مربوط به تنظیمات لوکشین گوگل است. برای کاهش مصرف باتری هنگام استفاده از گوگل مپس، کافیست به اینجا رفته و در بخش Location Mode گزینه Battery saving را انتخاب کنید.
Personal Content: این بخش به اطلاعات شخصی موجود در برنامه اشاره دارد.
Maps history: در این قسمت تاریخچه جستجوها را میبینید.
Notifications: در اینجا می توانید اعلان ها را قطع یا وصل کنید.
Distance units: با این بخش می توانید فاصله را بر حسب متر یا مایل بگذارید.
Navigation Settings: این قسمت مربوط به تنظیمات جهت یابی است.

 

منبع: دیجیاتو